skip to Main Content

Niet meer eenzaam in Oost

In buurthuis De Meevaart wordt donderdag 22 november een masterclass gegeven over hoe je eenzaamheid kunt voorkomen. De bijeenkomst is gratis voor buurtbewoners uit Oost.

 

OOST – Iedereen is wel eens alleen. Maar als alleen zijn een verdriet wordt en er sprake is van eenzaamheid, dan is het beter als er iets gebeurt. Maar wat? De masterclass ‘Eenzaamheid, wat helpt?’ wordt gegeven door Jenny Gierveld, emeritus hoogleraar aan de afdeling Sociologie en Sociale Gerontologie van de Vrije Universiteit. Zij doet al 50 jaar onderzoek naar eenzaamheid en is de pionier van het eenzaamheidsonderzoek in Nederland. In de masterclass vertelt ze aan de hand van haar onderzoek over de mogelijkheden om eenzaamheid te voorkomen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid met elkaar in gesprek te gaan over wat helpt in het bestrijden van eenzaamheid, waarin de rol als bekende, vrijwilliger of beroepskracht wordt uitgelicht.

 

Voor wie?

Deze masterclass wordt georganiseerd door Vrijwilligersacademie Amsterdam en Kennismarkt Oost.

De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen in Oost met interesse in het onderwerp. Donderdag 22 november van 16:00 tot 18:30 uur in de Meevaart, Balistraat 48a. Deze masterclass is gratis, maar vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via de e-mail: kennismarkt@postoost.nl

Back To Top
Zoeken