skip to Main Content

‘New West’ voor wonen, cultuur en koffie

Naast metrostation Postjesweg wordt hard gewerkt aan gebouw New West. Behalve appartementen komt er ook een cultureel centrum en een Coffeemania.

NIEUW-WEST – In het nieuwe gebouw ‘New West’ komen ruime appartementen, lofts en penthouses, variërend in oppervlakte van ruim 80 tot bijna 180 vierkante meter. Ook komt in het gebouw een ‘Bureau Postjesweg’, dat in reactie op de transformatie van het stadsdeel door middel van beeldende kunst het lokale en het internationale wil verbinden. Begin deze maand gaven de initiatiefnemers al een voorproefje van wat er gaat gebeuren: vertrekpunt is de zogenaamde strip tussen de ringweg en de spoorlijn, de ‘Ringspoorzone’, langs de A10 West. Er komt een ‘Garden Collectives’ van kunstenaar Heidi Vogels, dat start vanuit Marokko en vanaf 2020 verbonden zal zijn met Nieuw-West. Ook komt er de expositie New Frontier, met werk van kunstenaars uit Turkije. Bureau Postjesweg wordt in mei gerealiseerd in gebouw New West, dat door de maker een Urban Oase wordt genoemd: ,,In contrast met de stoere stedelijke buitenzijde heeft de binnenzijde een intiem karakter.”

De metro

Het gebouw is ontworpen door architect Olaf Gipser. Het heeft een binnenhof dat wordt gevormd door een binnentuin met verschillende zones met bloemen, een berkenboom en open water. Naast de woningen en de tentoonstellingsruimte komt er in het gebouw ook een filiaal van Coffeemania. New West ligt naast metrostation Postjesweg, maar je bent vanaf deze locatie ook snel in West of bij de Sloterplas. Wie belangstelling heeft voor een woning moet wel wachten tot er een appartement vrijkomt: alles is namelijk verkocht.

Back To Top
Zoeken