skip to Main Content

Netwerken voor werkloze 50-plussers

50-Plus, werkloos en
woonachtig in Oost? Laat je inspireren door een van de sprekers van Netwerkcafé Amsterdam in Post Oost. Hier kun je netwerken en werken aan je digitale
vaardigheden. 

OOST – Werkzoekende 50-plussers kunnen in Netwerkcafé Amsterdam netwerken. Want ondanks dat de gemeente afgelopen voorjaar bekend maakte dat de werkloosheid onder 50-plussers in stadsbreed sterk afneemt, is het voor deze groep nog altijd lastig om een baan te vinden. Er waren in april ruim 6.000 Amsterdammers tussen de 50 en 64 jaar werkzoekend. Toenmalig wethouder Arjan Vliegenthart van Sociale Zaken liet destijds weten: ,,We merken dat vooroordelen te vaak in de weg zitten waardoor 50-plussers vaak niet worden uitgenodigd voor een gesprek en dus niet aan het werk komen, terwijl ze juist heel graag wíllen werken,”
Daar wil ook Netwerkcafé Amsterdam een handje bij helpen.

Participatiecentrum

Het Netwerkcafé biedt inspirerende sprekers en workshops om de digitale kennis en vaardigheden bij te spijkeren. Zo zijn er workshops over vloggen, programmeren, digitaal netwerken en websites bouwen. Het Netwerkcafé opent elke eerste woensdag van de maand zijn deuren in Post Oost, het participatiecentrum voor Oost aan de Wijttenbachstraat 36-HS. De inloop is om 14.00 uur en de middag eindigt om 17.45 uur. Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom. Meer informatie: netwerkcafeamsterdam.nl.

Back To Top
Zoeken