skip to Main Content

Net even anders Chinees fonduen in Zuid

Net Even Anders Chinees Fonduen In Zuid

Sinds de jaren ‘70 zijn we in Nederland verknocht aan fonduen. Wie die gezelligheid van koken aan tafel buitenshuis zoekt en houdt van de traditionele Chinese ‘hot pot’, kan terecht bij Yuan’s Hot Pot.

Wie van fonduen en pittig Chinees eten houdt, kan in Zuid zijn vingers aflikken. Zowel in de Rivierenbuurt als, sinds eind vorig jaar, De Pijp heeft fonduerestaurant Yuan’s Hot Pot een vestiging, namelijk in de Rijnstraat 51 en de Ferdinand Bolstraat 18.

In 1996 werd het eerste Yuan’s Hot Pot-restaurant (Chuan Chuan Xiang in het Chinees) geopend in Chengdu, de hoofdstad van de provincie Sichuan. Op de website van Yuan’s Hot Pot staat te lezen: ‘Wat ooit begon als eenvoudig maar populair streetfood, werd al snel een van de meest populaire gerechten in de regio.’ 

Inmiddels heeft Yuan’s meer dan vierhonderd restaurants in China en is uitbreiding elders in de wereld in volle gang. Hoe het werkt? Elke tafel is voorzien van een ingebouwd gasstel met afzuigkap. Op een iPad scroll je door het aanbod van verse lokale ingrediënten, traditioneel Chinese ingrediënten zoals eendentong, of kikkerbilletjes, of veganistisch (lotuswortel, waterspinazie en tahoe).

Vorkje prikken
De ingrediënten zitten op lange bamboevleespennen die in een sudderende pot (de hot pot naar geheim familierecept) soepbouillon worden klaargestoomd. Voor de bouillon kunnen de gasten kiezen uit ‘niet pittig’, ‘heel pittig’ en ‘half-om-half’. Voor wie zelf een vorkje wil prikken: Yuan’s Hot Pot is dagelijks geopend van 11.30 tot 22.30 uur. 

Ga voor meer informatie of reserveren naar yuanhotpot.com.

Back To Top
×Close search
Zoeken