skip to Main Content

Nacht van de Vluchteling finisht in Haarlem

Burgemeester Halsema zal deze zomer in het Westerpark het startsein geven voor de jaarlijkse Nacht van de Vluchteling. Deelnemers lopen veertig kilometer om geld op te halen.

WEST – In 2018 startte en finishte de Nacht van de Vluchteling in Amsterdam. Anders dan vorig jaar zal de Nacht van de Vluchteling dit keer – op 15 en 16 juni – finishen in Haarlem. De start van het evenement is net als vorig jaar wel in het Westerpark. Aan het begin van het evenement zal burgemeester Halsema om middernacht het startsein geven voor de wandeltocht waarmee deelnemers sponsorgeld kunnen ophalen voor vluchtelingenprojecten in crisisgebieden in de hele wereld. De veertig kilometer leidt langs de Haarlemmermeerpolder, Badhoevedorp, Zwanenburg en Halfweg. De finish is op stadsstrand De Oerkap in Haarlem.

Levensreddende noodhulp

Vorig jaar leverde de wandeltocht 1,6 miljoen euro op. Toen gaven acteur Waldemaar Torenstra en minister Sigrid Kaag het startschot. Er deden vorig jaar circa 5200 mensen mee. Ook dit jaar worden veel deelnemers verwacht. Met de (geschatte) opbrengst kunnen volgens Stichting Vluchteling 24.000 gezinnen levensreddende noodhulp krijgen. Deelnemers kunnen zich inschrijven op nachtvandevluchteling.nl

Back To Top
Zoeken