skip to Main Content

Na 35 jaar afscheid van CBK  

Vanaf 1 augustus bepaalt kunstplatform Framer Framed de programmering in de expositieruimte van het CBK Amsterdam. Hoe moet het verder met ons CBK?

OOST  Het Centrum voor Beeldende Kunst (CBK) aan de Oranje-Vrijstaatkade 71 heeft zich de afgelopen 35 jaar ingezet om hoogwaardige kunst op een laagdrempelige manier aan zo veel mogelijk mensen aan te bieden. Medio juni maakte het CBK bekend dat met ingang van 1 augustus een andere kunstinstelling de programmering overneemt. De kunstuitleen zal vanaf 1 augustus tot het einde van het jaar in afgeslankte vorm worden voortgezet op de entresol van het pand. Volgens de website van het CBK heeft het dagelijks bestuur van het Stadsdeel gevraagd om een advies over de toekomst van de kunstcollectie en de kunstuitleen van het CBK na 1 januari 2020. Zodra dat advies binnen is, komt er uitsluitsel over de toekomst van het CBK. 

Te hoge kosten
Volgens Oostonline is het geen geheim dat de gemeente de exploitatiekosten van het CBK te hoog vindt. Ook ging al eerder het gerucht dat zich een nieuwe, kapitaalkrachtige huurder heeft gemeld voor de enorme kunstruimte in Oostpoort en dat de gemeente de stekker uit het CBK gaat trekken. Inmiddels is bekend dat de exploitatie van de kunsthal wordt overgenomen door Framer Framed, een platform voor kunst en cultuur uit Noord. De  exposities van dit platform bevinden zich op het snijvlak van hedendaagse kunst, visuele cultuur en politiek. In de tentoonstellingen is werk te zien van kunstenaars die zich bezighouden met maatschappelijke vraagstukken. 

Back To Top
Zoeken