skip to Main Content

Muzikale fietstochten door het groen 

Eind juni kun je kiezen uit twee fietsroutes waarbij je de natuur van Waterland en Landelijk Noord combineert met concerten in dorpskerken ziet het programma op deze routes eruit 
 
NOORD  De Commissie Kerk en Cultuur Waterland organiseert dit jaar weer Waterland-Kerkland, twee fietsroutes met veel muziek onderweg. De eerste tocht, de Zuidroute, staat gepland voor 22 en 23 juni. Deelnemers rijden dan van kerk naar kerk en doen daarbij Zunderdorp, Ransdorp, Holysloot en Durgerdam aan. In de kerken vinden concerten plaats. De line-up is werelds en divers. Zo treedt dat weekend het flamenco-vrouwenkoor Calle Real op en brengt het Waterland Duo juweeltjes uit hun viool-pianorepertoire. Er is jazz, rock, latin en funk van de Notorious Monks, terwijl verderop het Balkan Vrouwenkoor Amsterdam meerstemmige liederen uit Bulgarije, Macedonië, Servië en Rusland zingt.  
 
Smartlappenkoor 
Op 29 en 30 juni kunnen deelnemers de Zuidroute rijden, waarbij ze Monnickendam, Zuiderwoude en Uitdam aandoen. Ook hier een bont muzikaal programma en route. Je kunt onder meer luisteren naar Nederlandse liedjes van het Amsterdams Smartlappenkoor, de jazz- en bebop van het kwartet Jazz#tag en de melancholische ballads van het duo Woody & Cat. In totaal zijn er 64 optredens van 16 ensembles, orkesten, koren en bands. Het complete programma vind je op waterland-kerkenland.nl. 
 
18 kilometer 
Deelnemers kunnen starten bij een kerk naar keuze. Op elk heel uur, 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur begint in ieder kerk langs de route een concert van 20 minuten. Er kunnen geen plaatsen worden gereserveerd. Beide routes zijn ongeveer 18 kilometer. De afstand tussen de kerken- tussen de drie en vijf kilometer- maakt het goed mogelijk om van kerk tot kerk te fietsen. Een passe-partout met routekaartje voor een heel weekend kost €7,50. Deze passe-partouts zijn tijdens het weekend verkrijgbaar bij iedere deelnemende kerk. 

Back To Top
Zoeken