skip to Main Content

Muziekfilmfestival in Tilburg

Iedereen heeft er wel eens een gezien, een muziekfilm. Elke generatie heeft z’n eigen klassieker. Denk aan West Side Story, Grease of High School Musical. Fans van het genre kunnen in april mogelijk hun hart ophalen. Dan komt er een heus filmfestival naar Tilburg, met liveoptredens!

TILBURG – Als het aan de initiatiefnemers van Music Film Festival ligt, is er volgend jaar april een heus muziekfilmfestival in Tilburg (mits de coronamaatregelen dat tegen die tijd mogelijk maken). Deze eerste editie moet een tweedaags evenement worden dat op meerdere locaties in de stad gehouden plaatsheeft. Bij succes wil de festivalorganisatie in de toekomst uitbreiden naar meerdere dagen. Er worden overigens niet alleen films vertoond, ook zijn er liveoptredens van artiesten.

Focus
Het doel is zoveel mogelijk mensen in contact te brengen met kwalitatieve muziekfilms. De doelgroep is voorlopig nog zestien jaar en ouder, maar in de toekomst moeten ook jeugd onder de zestien jaar welkom zijn. Nederland telt 155 filmfestivals, maar volgens de organisatie van Music Film Festival is er vooralsnog geen muziekfestival waarbij de focus ligt op muziekfilms.

(Foto: flickr / Maria J. Aleman)

 

.

Back To Top
Zoeken