skip to Main Content

Museum van de Geest gaat online

Museum Van De Geest Gaat Online

Het museum is dicht vanwege de coronamaatregelen, maar er valt nog genoeg te zien. Museum van de Geest komt met de online-expositie ‘Kwetsbaarheid in Beeld’. Ook kun je je eigen naam aan het museum verbinden…

HAARLEM –Museum van de Geest is vanwege de lockdown tot 20 januari gesloten. De eerstvolgende expositie ‘Kwetsbaarheid in Beeld’ zal om dien reden online te bezichtigen zijn. Wanneer deze live gaat, is op het moment van schrijven nog niet bekend. De expositie toont een serie van portretten gemaakt door Bart Koetsier, aangevuld door interviews van Arnon Grunberg en hersenscans van de personen waar het over gaat. Er is veel onbegrip over psychische kwetsbaarheid. Mensen die te maken krijgen met psychische ontregeling, worden in de samenleving vaak gezien als zwak, gevaarlijk of anders dan anderen. Alsof het worstelen met psychische uitdagingen voorbehouden is aan een speciale groep mensen. Met deze expositie wordt aandacht gevraagd voor het feit dat iedereen kwetsbaar en krachtig is en dat wij vooral allen mens zijn. Het blijft overigens niet bij een online-expositie, vanaf mei 2021 wordt verwacht dat de portretten te zien zijn in het gemeentehuis van Utrecht. Ook zijn ze op een later moment te zien in Rotterdam en de Stopera in Amsterdam.

Naam in het museum

Ook kunnen mensen in deze periode nog in het fysieke museum komen. Niet lijfelijk, maar als onderdeel van de #opengeest-installatie. Voor elke €10 kun je één #opengeest opgeven. Deze naam is straks te zien in het museum als onderdeel van de #opengeest-installatie.

(Foto: Flickr / Esther Westerveld)
Back To Top
×Close search
Zoeken