skip to Main Content

MOOK wil internationaal en heet nu MOAK

Pannenkoekenrestaurant Moak (voorheen Mook) trekt vooral jonge vrouwen. Het logo is nu ook roze gemaakt. Filiaal West wacht nog een make-over.

WEST – Omdat toeristen pannenkoekenhuis Mook uitspraken als Moek, heet het vanaf nu Moak, zodat het toch goed komt met de ‘Engelse’ uitspraak van de afkorting voor ‘Mokum’. Want Amsterdams willen ze blijven. Sten van den Bedem samen met Sammy Salimian is een van de oprichters: ,,We willen juist graag de associatie met Mokum oproepen – ook bij mensen die bijvoorbeeld Engelstalig zijn. Vandaar dat we verder gaan onder de naam MOAK Pancakes. Dat past ook beter bij wat we in de toekomst van plan zijn, met misschien wel een uitbreiding buiten Nederland.” Mook begon drie jaar geleden in de De Clerqstraat in een voormalig waterpijpcafé. De oprichters kregen hun startkapitaal binnen door een crowdfunding-actie. Van den Bedem, afkomstig uit de reclamewereld, bedacht het concept dat meteen aansloeg. Mook – of dus tegenwoordig Moak – werd meteen een hippe hotspot voor Amsterdammers en daarna ook onder toeristen. De formule: American pancakes op je bord en ouderwetse hip-hop op de speakers. Alles is supervers en supergezond.

Nieuw jasje

Vanwege de grote populariteit openden ze vrij snel na West ook een filiaal in de Jodenbreestraat in het Centrum. Ook daar serveren ze hun Instagramwaardige pannenkoeken, vaak overgoten met veel fruit en chocolade. Aan de andere kant zijn er ook hartige varianten te vinden, bijvoorbeeld met zalm en room. Het blijkt dat vooral jonge vrouwen Moak graag bezoeken. Het nieuwe logo is dan ook roze geworden. Behalve de naamsverandering, is Moak de restaurants ook een nieuw jasje gaan geven. Daarvoor gaat het filiaal aan de De Clerqstraat even dicht. Voor wie zijn pannenkoeken niet kan missen: Moak aan de Jodenbreestraat is al wel verbouwd en dus open.

Back To Top
Zoeken