skip to Main Content

Monument voor Mohammed

Een jaar na het schietincident waarbij Mohammed Bouchikhi om het leven kwam, werd de zeventienjarige stagiair op Wittenburg herdacht.

CENTRUM – Bij een schietpartij in het buurtcentrum op Wittenburg kwam de zeventienjarige Mohamed Bouchikhi vorig jaar januari om het leven. Een jaar ja het drama, werd Mohamed herdacht met een herdenkingsbijeenkomst in de Oosterkerk. Nabestaanden, buurtbewoners en andere betrokkenen stonden stil bij de tragische dood van Mohamed, die stage liep in het buurthuis. Ook burgemeester Halsema was aanwezig. ,,Deze onschuldige en hoopvolle jongen is van ons weggerukt. Amsterdam mist Mohamed”, aldus Halsema. Op het speeltuingebouw hangt nu een gedenkteken. Het was Mohameds zus Kadija Bouchikhi die het plakkaat onthulde. Hierop staat de tekst: ,,Om hem niet te vergeten, ontmoeten we elkaar hier. Spelen alle kinderen veilig verder. Krijgt iedereen de ruimte om zich te ontwikkelen en kunnen mooie dromen werkelijkheid worden.”

Grimmiger

Bij de gedenksteen werden witte rozen gelegd en wensballonnen opgelaten. De buurt lijkt na de schietpartij grimmiger te zijn geworden. Kinderen zijn bang en durven na de schietpartij het buurthuis niet meer in. De moord op Mohammed Bouchikhi was mogelijk een zogenaamde vergismoord. In oktober pakte de politie hiervoor een verdachte op. De verdachten zouden het gemunt hebben op Gianni L., die bij de schietpartij zwaargewond raakte.

Back To Top
Zoeken