skip to Main Content

Modetalent van de toekomst  

Jonge modeliefhebbers dromen van een plek aan het Amsterdam Fashion Institute op de Mauritskade. Oost ademt mode. Het Fashion Fest op 9 december in het Tropenmuseum is daar ook een bewijs van. 

OOST – Op zondag 9 december vindt de finale plaats van modewedstrijd ‘Fashion Fest’. De competitie maakt onderdeel uit van een educatief programma met dezelfde naam. In de monumentale Lichthal van het Tropenmuseum aan de Linnaeusstraat laten de deelnemers tijdens een modeshow zien wat ze de afgelopen tijd hebben geleerd en gemaakt. In hun leermateriaal werd aandacht besteedt aan het gebruik van materialen en textiel. Daarnaast werden ze ingewijd in het belang van verhalen vertellen. De deelnemers zijn verdeeld in tien teams. Op tropenmuseum.nl  

stellen ze zich voor. Ze tonen hun creaties op het gebied van kleding, hairstyling, make-up en modellenwerk. De deelnemers hebben zich laten inspireren door de collecties van het Tropenmuseum. Ook kregen ze een thema mee: refusal and radical hope. 

Modecommunity
Het modeproject is voortgekomen uit een samenwerking tussen het Tropenmuseum, het Research Center for Material Culture uit Leiden en stichting MAFB (Music And Fashion Battle). Deze in 2008 door Amsterdammers Marian Duff en Richard Soesanna opgerichte community, helpt beginnende en jonge getalenteerde mode- en kunstvormgevers om zich te ontwikkelen tot professionele ondernemers. De stichting houdt kantoor op Ganzenhoef in Zuidoost.

Entreeticket museum
De modewedstrijd in de Lichthal van het Tropenmuseum is van 14.50 tot 15.50 uur, maar de deuren gaan al om 14.00 uur open. Van 16.20 tot 17.00 uur maakt de jury de winnaars bekend. In de jury zitten onder anderen en Els van der Plas, directeur Nationale Opera en Ballet, en Robbie Baauw, directeur The Model Movement. De entree van dit evenement is gratis, maar een geldig entreeticket voor het museum is vereist.

Beeld: Daisy von Dutch  

Back To Top
Zoeken