skip to Main Content

Mobiel Informatie Punt helpt jongeren in de wijk

De Bus Stopt Ook In Holendrecht.

Het Mobiele Jongeren Informatie Punt in Zuidoost betreft een bus waarin jongeren terecht kunnen voor informatie over werk, opleiding en geldzaken.

ZUIDOOST – Sinds kort staat hij in Zuidoost: het Mobiele Jongeren Informatie Punt (MJIP). Een bus waarin jongeren terecht kunnen voor informatie over werk, opleiding en geldzaken. Het MJIP is een initiatief van Swazoom Welzijn en Jongeren Punt Zuidoost. De in herkenbare paars en groen kleurende bus zal vier dagen in de week zijn bezoekrondes maken aan de volgende adressen; Westbroekplein, Holendrechtplein, het Kraampje in Bullewijk en de Bonte Kraai. Maar de bus rijdt ook naar andere plekken waar jongeren elkaar treffen, zoals scholen en buurthuizen. Jongeren kunnen hier niet alleen terecht voor vragen over werk, opleiding of geld, maar ook met andere vragen. In de bus is ruimte voor persoonlijke aandacht en er is een heuse chill-ruimte. Het Jongerenpunt is er voor iedere Amsterdammer tussen de 18 en 27 jaar die hulp wil bij het vinden van werk of een opleiding. Ook biedt het Jongerenpunt ondersteuning aan jongeren bij schulden of wanneer zij niet kunnen rondkomen. Ze worden gekoppeld aan een jongerenadviseur die samen met hen een plan maakt, afgestemd op de behoefte en de persoonlijke situatie van de jongere. Voor de één kan dit een videosollicitatie zijn en voor de ander persoonlijke begeleiding bij het oplossen van schulden.

Duurzame manier

Raoul White van Swazoom Welzijn liet weten: ,,Het MJIP is een mooie manier om de expertise van Swazoom Welzijn en het Jongerenpunt in te zetten. Zo kunnen we samen op een duurzame manier het toekomstperspectief van onze jongeren verbeteren.” Jongeren kunnen gratis bellen naar 020 252 6395 of mailen naar jongerenpunt@amsterdam.nl. Of kijk voor meer informatie op amsterdam.nl/jongerenpunt. Ook kunnen ze direct contact opnemen met Swazoom Welzijn via Marcello Delostretto, per mail via: m.dellostretto@swazoom.nl en telefonisch via 06 133 443 09.

(Foto: Swazoom)

Lees ook:

CITY-lezer met korting naar EuropArtFair

Back To Top
Zoeken