skip to Main Content

Minder sociale huur in Overvecht

Het Woningaanbod In Overvecht Moet Minder Eenzijdig Worden.

Overvecht kan wel een impuls gebruiken. Die komt er met plan De Mix. In het kort: sociale huurwoningen worden gesloopt en duurdere huurwoningen komen ervoor terug.

UTRECHT – Jarenlang klaagden bewoners van Overvecht over de staat van hun wijk. Nu komen er duurdere huurwoningen om de balans in de wijk terug te brengen.  Aan de Vader Rijndreef en de Camera Obscuradreef worden twee gebouwen van Mitros gesloopt. Hiervoor in de plaats komen 180 middenhuurwoningen. Dit betekent dat de tachtig sociale huurwoningen die op deze plek staan, zullen verdwijnen. Elders in de stad komen hier 135 sociale huurwoningen voor terug. Het betreft de uitwerking van het Stadsakkoord Wonen dat de gemeente eerder sloot met tachtig partners in de stad. Het akkoord moet leiden tot een gebalanceerde woningmarkt. Woonwethouder Kees Diepeveen: ,,Door deze unieke samenwerking kunnen we bouwen aan een meer gemengde wijk. Overvechters die op zoek zijn naar huurwoningen in het middensegment, verhuizen nu naar een andere plek in de stad. Door op deze plek sociale huurwoningen te slopen en middeldure huurwoningen te bouwen, voorkomen we dit. Voor de tachtig sociale huurwoningen die hiervoor worden gesloopt, worden elders in Utrecht 135 sociale huurwoningen teruggebouwd. Zo krijgen we meer gemengde wijken.”

Meer groen

Ook wordt er door de gemeente geluisterd naar de buurt. Bewoners mochten aangeven wat hun wensen zijn. Zo was er veel vraag om het centrale plein van de Camera Obscuradreef te behouden en vinden bewoners meer groen erg belangrijk. Meer informatie over het plan is online te vinden via utrecht.nl/demix. Naar verwachting wordt in het najaar een definitief besluit genomen en wordt in 2022 gestart met de bouw. In 2023 zou het project helemaal afgerond moeten zijn.

(Foto: Flickr / Rob Dammers)

Lees ook:

Nalatenschap Ad Simonis naar Catharijneconvent

Back To Top
Zoeken