skip to Main Content

Minder parkeerplaatsen Janskerkhof

Op Het Janskerkhof Verdwijnen Op Termijn 110 Parkeerplaatsen…

Er komen twee gehandicaptenparkeerplaatsen en fietsenrekken op het Janskerkhof. Tegelijkertijd zijn inmiddels veertien ‘gewone’ parkeerplekken verdwenen. Waarom?

UTRECHT – De gemeente wil een autoluwe binnenstad en in dat kader 267 parkeerplaatsen opheffen. De eerste stap is gezet met het opheffen van veertien parkeerplaatsen aan de oostzijde van het Janskerkhof. Er komen fietsenrekken en twee gehandicaptenparkeerplaatsen voor terug. Op het Janskerkhof verdwijnen in totaal ongeveer 110 parkeerplaatsen en op de Oudegracht circa 157. De parkeerplaatsen worden stapsgewijs opgeheven. Het doel achter het autoluw maken van de binnenstad is volgens de gemeente het verbeteren van de kwaliteit van de openbare ruimte en het gezonder maken van de leefomgeving. Het terugbrengen van het aantal parkeerplaatsen heeft ook gevolgen voor het aantal af te geven parkeervergunningen. Deze worden door middel van natuurlijk verloop teruggebracht. Dat houdt in dat als parkeervergunningen worden opgezegd, ze niet per se opnieuw worden uitgegeven. Ook biedt de gemeente de mogelijkheid om de parkeervergunning voor parkeerzones A1 en A2 in te ruilen voor een parkeergarageabonnement.

Probeerregeling

Utrechtenaren die geïnteresseerd zijn in het parkeergarageabonnement, maar er niet meteen aan vast willen zitten kunnen gebruik maken van de probeerregeling. Deze regeling houdt in dat als het abonnement voor de parkeergarage niet bevalt, mensen binnen twee jaar de parkeervergunning terug kunnen krijgen. Het abonnement voor de parkeergarage moet wel tenminste zes maanden oud zijn. Meer daarover via utrecht.nl/probeerregelingparkeren.

(Foto: Het Utrechts Archief / D.C. Goosen)

Lees ook…

Rookverbod ook buiten de musea

Back To Top
Zoeken