skip to Main Content

Minder auto’s en schonere lucht in Centrum-Noord

Mauritskade En De Willemsparkbrug. Door Minder Verkeer Wordt De Lucht Schoner In Centrum-Noord.

Centrum-Noord moet minder belast worden door doorgaand verkeer. Dit moet de luchtkwaliteit in dit gebied verbeteren, maar ook de bereikbaarheid en leefbaarheid.

Doorgaand verkeer wordt waar mogelijk geweerd in Centrum-Noord. De bedoeling is het verkeer zoveel mogelijk buitenom te leiden, via de Teldersweg, Koningskade en Raamweg of via de Vaillantlaan en Neherkade richting Rotterdamsebaan. Verder wordt dertig kilometer per uur de norm en wordt op sommige plekken eenrichtingsverkeer ingesteld. Minder doorgaand autoverkeer moet zorgen voor verbetering van de luchtkwaliteit, verkeersveiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid. Met sommige projecten uit het plan wordt direct begonnen, andere starten pas in de komende vijf jaren. Al jarenlang zijn straten als de Javastraat en de Mauritskade berucht om de luchtvervuiling. Dit komt door de duizenden auto’s die hier dagelijks rijden. Met dit maatregelenpakket zorgt de gemeente ervoor dat het doorgaand autoverkeer in Centrum-Noord met vijftien procent per etmaal afneemt. In de drukke ochtendspits neemt het verkeer naar verwachting af met liefst 25 procent.

Scheveningseveer
Bewoners, ondernemers en belangenorganisaties hebben ruim twee jaar nagedacht hoe ze de leefbaarheid in het gebied kunnen verbeteren. De belangrijkste maatregelen zijn bedoeld om doorgaand autoverkeer om het gebied heen te leiden. Er komt ook een proef van maximaal een half jaar met eenrichtingsverkeer. Dit is op de route Scheveningseveer en Mauritskade bij het gedeelte tussen het Noordeinde en de Parkstraat.

(Foto: S.J. de Waard)
Back To Top
Zoeken