skip to Main Content

Miljoenen voor groenblauwe daken 

In Geuzenveld is meer kans op wateroverlast. Dus begint Rooftop Revolution hier met de aanleg van ‘groenblauwe’ daken en kreeg hiervoor miljoenen euro’s subsidie. 

NIEUW-WEST – Organisatie Rooftop Revolution heeft 4,8 miljoen euro Europese subsidie gekregen voor het aanleggen van zogenaamde blauwgroene daken op sociale huurwoningen in Geuzenveld. In tegenstelling tot gewone groene daken hebben blauwgroene daken niet alleen begroeiing, maar ook een slim systeem voor de opslag van water dat bij zware regenval. Volgens dit systeem wordt het water na een regenbui geleidelijk afgegeven aan het riool. Zo wordt extreme wateroverlast door overbelaste riolen voorkomen.  

Op de daken kunnen meer verschillende soorten planten groeien dan op gewone groene daken en dat is volgens Rooftop Revolution weer goed voor de biodiversiteit. Het slimme aan groenblauwe daken is dat ze een systeem hebben met sensoren. Die houden – afhankelijk van de weersverwachting –  water vast of lozen het juist.  

Niet alleen Geuzenveld, maar ook buurten in andere stadsdelen krijgen straks deze daken. De uitverkoren buurten lopen volgens Rooftop Revolution extra risico op wateroverlast en schade. De subsidie is voor in totaal 10.000 vierkante meter dak.  

Back To Top
Zoeken