skip to Main Content

Miljoenen naar ‘groenere’ Gaasperplas!

Het Gaasperplas Krijgt Een Aanzienlijk Deel Van Het ‘groenbudget’ Toebedeeld.

De gemeente gaat flink investeren in groen. Ook de Gaasperplas mag meedelen. Er komt €4,3 miljoen beschikbaar voor het park…

ZUIDOOST – De gemeente zet flink in op een groene(re) stad. Er is €26,5 miljoen uitgetrokken voor achttien grote groenprojecten. Alle stadsdelen gaan profiteren van het ‘groene geld’. Er wordt veel gedaan. Naast het bijplanten van bloemen, planten en bomen krijgt Centrum er zelfs een park bij. Het Weteringcircuit wordt getransformeerd tot Weteringpark. Meer groen is mooi en leuk, maar vooral ook noodzakelijk om overvloedig regenwater te kunnen laten wegvloeien. Nu de gemiddelde jaartemperatuur stijgt, helpt meer groen tijdens warme dagen. Voor de volksgezondheid zijn parken ook goed, want behalve voor recreatie zijn parken ook zeer geschikt voor lichaamsbeweging. Maar niet alleen de mens vaart wel bij meer groen, dat geldt ook voor de dieren. Door natuurvriendelijke oevers, paddenpoelen, vleermuisbunkers en oeverzwaluwwanden moet de stad ook voor de kleine wezentjes een fijner thuis worden. In het Amsterdamse Bos gebeurt ook iets speciaals. Daar worden stukjes bos teruggeven aan de natuur. Paden, funderingen en bermen worden verwijderd, hierdoor ontstaan grotere stukken aaneengesloten bos en kunnen planten en dieren ongestoord hun gang gaan.

Toekomstplan
Stadsdeel Zuidoost wordt door de gemeente niet vergeten. De gemeente gaat €4,3 miljoen investeren. Wat er precies met de Gaasperplas gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Mogelijk heeft het te maken met het Toekomstplan Gaasperplas. De gemeente neemt over dit plan snel een beslissing.

(Foto: Stadsarchief Amsterdam / Martin Alberts)
Back To Top
Zoeken