skip to Main Content

Metamorfose voor De Walvis 

Coworking-aanbieder Spaces huurt volgend jaar de helft van het roemruchte gebouw De Walvis op Bickerseiland. Dan is de ingrijpende renovatie klaar. 

CENTRUM – Kantoorgebouw De Walvis op Bickerseiland zal een metamorfose ondergaanDe Maarsen Groep gaat samen met KAAN Architcten het pand moderniseren tot een flexibel kantoor. Alleen de vloeren, de kolommen en de kern blijven intact. In elk geval gaat coworking-aanbieder Spaces ruimte huren in het gebouw, waarmee het de achtste locatie wordt van dit concept. Op het dak van het gebouw komt een dakterras en veel groen. Om het pand heen is er ook veel groene ruimte. Parkeren gebeurt in de kelder aan de Grote Bickersstraat. In totaal meet De Walvis meer dan negenduizend vierkante meter. Het gebouw was bij de bouw 1964 hypermodern en gold als vernieuwende modernistische architectuur. Niet iedereen vond het mooi. Bij de plannen voor bouw ontstond al meteen een rel. Bewoners wilden niet dat woningen sneuvelden voor het kantoorgebouw.

Palingrokerijen
Uiteindelijk kwam er een compromis, zodat er maar twee kantoren kwamen in plaats van vier. De eilanden in het centrum waren van oorsprong altijd al een plek waar wonen en werken door elkaar liepen. Hier zaten ambachtslieden en bedrijven die men liever niet in het centrum wilde, zoals palingrokerijen. De renovatie van De Walvis zal in 2020 gereed zijn. 

Back To Top
Zoeken