skip to Main Content

Met vr-bril in andermans schoenen 

Met vr-bril In Andermans Schoenen 

Van 12 december tot 2 januari 2019 kun je bij OBA Bijlmerplein (de bieb) in de wereld van andere Amsterdammers stappen en ervaren wat zij ervaren. 

ZUIDOOST – De installatie ‘Met andere ogen’ trekt van OBA naar OBA. 12 december is OBA Bijlmerplein aan de beurt. Door de inzet van virtual reality-technieken krijgen bezoekers de kans om in het leven van Amsterdammers te stappen die ze niet kennen of met wie ze nooit in aanraking komen. Ze luisteren naar hun verhalen en worden geconfronteerd met hun dagelijkse dilemma’s. Zo maken deelnemers kennis met nieuwe geluiden, inzichten en perspectieven, zoals dat van een LHBTI+-puber van kleur, een islamitische coassistent, een zwarte moeder met klein kind en een oudere witte man die de stad langzaam ziet veranderen. Aan de hand van deze ervaringen gaan bezoekers met elkaar in gesprek om elkaar én de stad beter te leren kennen.

Vlogs 
Bij deze gesprekken zitten jonge kunstenaars die de verhalen van de bezoekers optekenen in onder meer vlogs en podcasts. Alle verhalen worden op 21 maart, op de internationale dag tegen racisme en discriminatie, gepresenteerd in de Centrale OBA. Met andere ogen is het nieuwste project van Critical Mass, een organisatie die zich inzet voor een inclusieve samenleving.

Back To Top
×Close search
Zoeken