skip to Main Content

Met je handen eten op ‘t IJ   

In het voormalige Veronica-schip kun je elke maand terecht voor een speciaal etentje: het Local Harvest Diner.  

NOORD – Het piratenschip van Radio Veronica ligt aan de kade van de NDSM-werf.
Onder de naam ‘Noorderling’ fungeert het voormalige radioschip al sinds mei als nachtclub. Op 16 november kwam daar nog een functie bij; op die dag ging restaurant Veronicaschip open. Vlees wordt er niet gereserveerd, duurzame vis wel. De keuken richt zich vooral op groentes. Sinds 29 november is er elke maand een speciaal diner rond seizoengroentes: het Local Harvest Diner. Om te zorgen dat je alles nóg beter proeft en je meer in contact komt met wat je eet, eet je met je handen. Dat doe je samen met andere gasten aan twee lange tafels. Chef-kok Bryce vertelt je alles over de inhoud van je bord: wat je eet, waar het vandaan komt en hoe het op je bord is beland. Elke maand wordt er een andere gastpreker uitgenodigd (diner € 19,50 p.p.). Data komen op Facebook.

Duurzaamheid 
Dit concept ‘verklapt’ dat het restaurant het belangrijk vindt om bewust met eten om te gaan. Duurzaamheid heeft hier dan ook hoge prioriteit. Zo wordt er water uit het IJ gepompt om het bier te koelen en kwam het hout voor de verbouwing van gerecyclede festivalvlonders. Het restaurant, dat plaats heeft voor tachtig gasten, bevindt zich op het binnendek en heeft een bar in de vorm van het schip.

Back To Top
Zoeken