skip to Main Content

Meldpunt slachtoffers toeslagenaffaire

De Gemeente Heeft Een Meldpunt Geopend Voor Slachtoffers Van De Toeslagenaffaire.

Gedupeerden van de toeslagenaffaire kunnen bellen of mailen naar de gemeente. In onze stad zijn 111 gezinnen onterecht in de problemen geraakt door de meedogenloze fraudejacht.

HAARLEM – Er zijn in Haarlem 111 ouderparen gedupeerd geraakt door de toeslagenaffaire. In heel het land zijn tussen 2013 en tenminste tot en met 2019 zeker 26.000 mensen gedupeerd geraakt door de toeslagenaffaire. Mensen werden onterecht aangemerkt als fraudeur en daarvoor buitensporig hard aangepakt. Veel gezinnen raakten hierdoor in ernstige financiële problemen, in een aantal gevallen leidde dit zelfs tot faillissementen. Begin dit jaar trad het kabinet af vanwege zijn bijdrage in de affaire. De overheid heeft beloofd alles op alles te zetten om deze ouders snel te compenseren en de gemeente probeert te helpen. Ze heeft een meldpunt geopend dat te bereiken is via het algemene nummer: 14 023. Slachtoffers van de toeslagenaffaire worden dan op werkdagen binnen 24 uur teruggebeld. Ook kunnen zij een mail met vermelding van hun telefoonnummer sturen naar toeslagenaffaire@haarlem.nl.

Proactief
Hoewel de gedupeerde ouders bekend zijn bij de Belastingdienst, zijn hun gegevens niet bekend bij de gemeente. Vanwege privacyregels mag de Belastingdienst geen namen doorgeven. De gemeente kan dus zelf geen stappen ondernemen om de ouders proactief te benaderen.

(Foto: Flickr / Mystic Mabel)
Back To Top
Zoeken