skip to Main Content

Megafietsenstalling nabij Centraal

Megafietsenstalling Nabij Centraal

Er komt een enorme fietsenstalling voor het Victoria Hotel, nabij het Centraal Station. Voor de realisatie ervan moeten de rondvaartboten even wijken.

CENTRUM – Wie vanaf het Centraal Station naar het westen rijdt of loopt, zal het misschien zijn opgevallen dat de rondvaartboten niet meer op hun plek liggen. Ze liggen nu elders afgemeerd. De boten die eerst voor het Victoria Hotel lagen, zijn verplaatst naar de locatie voor de fietsflat bij het Centraal Station. Vóór het hotel is namelijk begonnen met de bouw van een enorme fietsenstalling, die straks ruimte biedt aan maar liefst zevenduizend fietsen. Tijdens een ingewikkelde operatie zijn de kassahuisjes, wachtplekken, informatieborden en andere bouwsels verplaatst naar het bassin voor de fietsflat. In de tussentijd gingen de rondvaarten gewoon door.

Oude haven
De stalling is onderdeel van het project ‘Open Havenfront’ waarbij de voorzijde van het Centraal er heel anders uit komt te zien. De contouren van de oude haven zullen weer zichtbaar worden, wat betekent de rondvaartboten ook dan een ander plekje krijgen. Het is de bedoeling dat iedereen in deze omgeving straks zijn fiets in een stalling zet. In 2020, als deze stalling klaar is, moeten rond de 17.500 fietsers hun rijwiel kwijt kunnen nabij hert Centraal Station.

Back To Top
×Close search
Zoeken