skip to Main Content

Meewerken aan een betere Dapperbuurt 

Ideeën voor de Dapperbuurt? Of je verhalen en zorgen over de buurt delen? Houd zulke input niet voor je, maar ga naar Dapperplein 45 en gooi het eruit!

OOST – De gemeente heeft op het Dapperplein 45 een tijdelijke samenwerkingsplek voor de buurt gemaakt. Ze heeft dit gedaan om ideeën uit de buurt te horen en om achter de behoeften van buurtbewoners en ondernemers te komen. Sinds 1 juli kun je er je plannen en ideeën voor de Dapperbuurt delen. Verhalen over de buurt en zorgen kun je er ook kwijt. Op diverse tijden zijn hier zowel medewerkers van de gemeente als buurtgenoten te vinden (zie het rooster op de deur). De personele bezetting is in opbouw, maar na de zomervakantie kun je hier wekelijks onder anderen stadsdeelvoorzitter Maarten Poorter en de wijkagent aantreffen.

Samen aanpakken
De Dapperbuurt is populair om te wonen, maar volgens de gemeente vragen diverse zaken aandacht. Zo is er weinig speelruimte voor kinderen, weinig groen en ligt er vaak afval op straat. Daarnaast hebben ondernemers het niet altijd makkelijk en kan een grote groep bewoners een steuntje in de rug gebruiken. De gemeente wil deze kwesties met bewoners en ondernemers aanpakken. Ook elders in de stad heeft de gemeente zulke co-creatieplekken ingericht.

Back To Top
Zoeken