skip to Main Content

Meer treinen via Zuid

Meer Treinen Via Zuid

Treinstation Amsterdam-Zuid krijgt een vijfde en een zesde spoor. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat trekt hiervoor €200 miljoen uit. Ook Amsterdam Centraal gaat (weer) op de schop.

De vraag naar openbaar vervoer in en rond Amsterdam wordt steeds groter. Tot 2040 komen er 230.000 woningen bij in de Metropoolregio. Door de extra sporen kunnen straks ook internationale treinen over Zuid rijden, wat volgens de Metropoolregio Amsterdam ‘past bij het internationale karakter van de Zuidas.’
Binnen het project Zuidasdok was oorspronkelijk al rekening gehouden met het extra spoor, dat dus nu daadwerkelijk gebouwd gaat worden. Door de investeringen wordt station Amsterdam-Zuid klaargemaakt als internationale ‘hub’. Binnenlandse reizigers met bestemming buitenland kunnen straks met de ‘tienminutentrein’ van Centraal naar Zuid, om vervolgens verder te gaan naar Schiphol of om hun aansluiting te pakken met onder andere de IC-direct.
Na de ingrijpende verbouwing van de afgelopen jaren gaat ook Amsterdam Centraal weer op de schop. Het station wordt voor €150 miljoen verbouwd zodat er twee keer zoveel treinen kunnen gaan rijden. Het is de bedoeling dat de twee stations voor 2030 klaar zijn voor gebruik.

Back To Top
×Close search
Zoeken