skip to Main Content

Meer plekken in parkeergarages

Meer Plekken In Parkeergarages

De gemeente wil minder geparkeerde auto’s op straat. Vergunninghouders kunnen terecht in steeds meer garages, bezoekers overigens ook…

WEST – Autobezitters in de Spaarndammerbuurt met een vergunning voor de Kop van Diemen mogen hun auto voortaan ook parkeren in de Pontsteigergarage. En hetzelfde geldt voor automobilisten met een vergunning voor de Pontsteigergarage die willen uitwijken naar de Kop van Diemen. De gemeente heeft ook de toegang voor vergunninghouders in Oud-West verruimd. Zij kunnen hun auto kwijt op het Staringplein, Kwintijn 1 en Kwintijn 2 (bij De Hallen), en Furore (bij de Constantijn Huijgensstraat). De entree verloopt via kentekenherkenning. Om de garage binnen te komen om de auto op te halen, hebben autobezitters in deze gebieden een parkeercode nodig die ze kunnen aanvragen via de site van de gemeente. Het verruimen van de openstelling van de garages valt onder het Parkeerplan, dat bedoeld is om de parkeerdruk in het centrum te verlichten. Ook omliggende delen van West, zoals de Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt en Oud-West vallen hieronder. De gemeente nodigt vergunninghouders zelf uit voor een parkeerplek in een van de garages. Dit moet ertoe leiden dat bewoners in deze gebieden minder lang naar een parkeerplek hoeven te zoeken en dat de wachtlijsten voor vergunningen korter worden.

Parkeertips voor bezoekers

Bezoekers van buiten de stad betalen bij de P+R Bos en Lommer na tienen €8 voor de eerste 24 uur. Een andere optie is parkeren bij Tetterode in Bos en Lommerm, hier betalen parkeerders €0,50 per twintig minuten. Een andere optie is de app Parkbee die plekken verkoopt onder hotels of bij bedrijven. Zo kunnen voor een tientje per dag parkeren onder het Ramada Apollo aan het Rembrandtpark.

Back To Top
×Close search
Zoeken