skip to Main Content

Meer groen bevordert de participatie

Meer Groen Bevordert De Participatie

Plantjes ruilen, excursies en samen afval rapen. Meer groen in de stad maakt het leefbaarder in het centrum, zo vinden ze bij welzijnsorganisatie DOCK.

CENTRUM – Hoewel er in de binnenstad weinig plek is voor groen, wordt er wel meer en meer aandacht aan besteed. Welzijnsorganisatie DOCK gaat met jong en oud aan de slag om dat voor elkaar te krijgen, met evenementen en een aanspreekpunt aan de Elandsgracht. Het Centrum krijgt op 11 mei een Groen Straat Dag in de Noorderspeeltuin. Op deze dag gaan gemeente, bewoners en milieuorganisaties aan de slag met groen in de binnenstad. Welzijnsorganisatie DOCK ondersteunt dit initiatief met hun jongerenwerk. De jongeren gaan aan de slag met het opknappen van de Noorderspeeltuin om de hoek bij de Noorderkerk in de Tweede Lindendwarstraat. DOCK organiseert ook altijd de Groenmarkt in de Nieuwmarktbuurt op 20 april in de J.W. Sibbeleshof, dat is achter De Flesseman. Hier kunnen bewoners plantjes kopen uit de botanische tuin van de Zuidas voor hun geveltuintjes, excursies volgen met een IVN-gids en er zijn groenspecialisten die tuinadviezen geven.

Zwerfafval

Wie tussendoor nog advies nodig heeft voor zijn tuin of balkon, kan terecht in het Claverhuis aan de Elandsgracht. Hier is divers tuingereedschap te leen of te huur tegen een kleine bijdrage en kunnen bewoners grijpers ophalen om zwerfafval mee te rapen. Er is ook hulp voor bewoners voor het aanvragen van subsidies om buurten op te knappen. Volgens DOCK is groenbeheer een hefboom voor het bevorderen van de participatie.

Back To Top
×Close search
Zoeken