skip to Main Content

Meekijken met de bouw Zuidasdok 

Ook de komende weekenden gaat het verkeer hinder ondervinden van de bouw van ZuidasdokVoor belangstellenden is het wel leuk dat ze kunnen meekijken. 

ZUID – De Ring A10 Zuid en de A4 zijn de komende weken in het weekend dicht vanwege de bouw rond Zuidasdok. Om het leed te verzachten, kun je via een webcam kijken hoe de werkzaamheden verlopen. De eerste weekenden van de afsluiting had grote gevolgen voor het autoverkeer. Dat liep onder andere vast op de A10 West. Automobilisten zoeken andere routes, door de stad, of moeten omkeren bij de afslagen van de A10, wat ook daar weer drukte veroorzaakt. Verkeersregelaars op diverse plekken in de stad moesten het verkeer in goede banen leiden. Ook treinreizigers hebben er last van. Treinen kunnen niet via Rai en Station Zuid. De metro is de enige manier om op de Zuidas te komen. AT5 spotte het eerste weekend van de afsluiting al talloze gestrande (en mopperende) treinpassagiers. Met de bouw zelf gaat het goed. Veel bouwdisciplines werken met en door elkaar en bouwen en slopen tegelijkertijd volgens nauwgezette draaiboeken. Per weekend zijn er drie tot vierhonderd mensen aan het werk binnen het project. 

Extra reistijd
Het weekend van 24 mei en 31 mei is de A10 Zuid nog dicht aan de zuidkant. Op Pinkstermaandag (10 juni)  is de weg ook dicht. Verkeer wordt omgeleid via de A5 en de A9.  Het projectbureau Zuidas waarschuwt automobilisten en treinreizigers voor extra reistijden van meer dan een uur. Wie thuisblijft, kan achter zijn computerscherm de bouw volgen op bouw.live/zuidasdok-amsterdam/ of in de metro stappen die nog wel over de Zuidas rijdt. Vanuit het raam is de enorme bouwput bij de Zuidasdok goed te zien. Voor het project Zuidasdok gaat een deel van de ring A10 onder de grond. De weg gaat van vier naar zes rijstroken. Daarnaast wordt Station Zuid compleet vernieuwd. Hier komen straks verschillende vormen van openbaar vervoer samen. 

Back To Top
Zoeken