skip to Main Content

‘Medisch wonder’ wordt masseur

Artsen hadden hem al opgegeven, maar Bram Kiers vocht terug. Ondanks zijn ME sport hij fanatiek en wil hij masseur worden. Ook jíj kan hem daarbij helpen!

OOST – 13 jaar geleden stopten de artsen zijn behandeling. Door ME, een progressieve ziekte die onder meer het zenuw- en spierstel aantast, zat Bram Kiers inmiddels in een verpleeghuis. Hij besefte dat als hij bleef liggen, hij daar zou sterven. ,,Ik besloot niet te kijken naar wat ik kan, maar naar wat ik wil en dat mogelijk te maken.” Inmiddels is Bram weer thuis, loopt hij weer en is hij vorig jaar met geleend geld gestart met een opleiding tot masseur. Hij wil die studie van drie jaar met succes afronden, zodat hij na afloop als masseur zelfvoorzienend kan worden. Omdat de studie door zijn hoge (zorg)kosten onbetaalbaar is, is hij een crowdfundingsactie begonnen.

Win-win

Het USC (Universitair Sport Centrum) was zo onder de indruk van Brams doorzettingsvermogen dat het de actie al heeft verspreid. Bram Kiers traint dagelijks in het Universum, de gym van het USC in het Science Park. Daarnaast maakt hij veel hardloopkilometers. Inmiddels heeft Bram zijn ziekte aardig onder controle. Zo heeft hij al anderhalf jaar geen heftige spasmes meer. Toen hij ontdekte dat masseren goed is voor zijn handen en ook nog eens zijn hersenen en spieren kalmeert, besloot hij daar zijn beroep van te maken. De komende twee maanden wil hij €5.000 inzamelen om stap voor stap zijn loopbaan te kunnen bekostigen. Inmiddels is er al ruim €1.000 binnen. Doneren voor ‘Bram wordt masseur’ kan via https://www.doneeractie.nl/bram-wordt-masseur/-29691

Back To Top
Zoeken