skip to Main Content

Markten in Noord onder de loep  

De gemeente wil Amsterdamse markten weer aantrekkelijk maken voor bezoekers en ondernemers. Daarvoor gaat ze eerst onderzoek doen. Alleen in West en Noord worden al eerder verbeteringen doorgevoerd. 

NOORD  Ondanks dat bewoners volgens de gemeente graalekkers inslaan op de markt, gaat het met veel Amsterdamse markten niet goed. Steeds minder bezoekers, leegstaande kramen, weinig variatie aan producten en gebrek aan vernieuwing. Onlangs kondigde de gemeente aan dat ze actie neemt om de markten in de stad weer vol en aantrekkelijk te maken voor bezoekers en ondernemers. Daarvoor start de gemeente met onderzoek. Ze kijkt onder meer per gebied wat voor soort markten gewenst zijn en welke markten nodig zijn op welke plek Ook wordt naar meningen en ideeën geïnformeerdzoals bij marktondernemers en hun klanten. Tot 2 mei konden mensen meedoen aan het onderzoek. Dat doen ze door een digitale vragenlijst in te vullen. De input uit de stad wordt meegenomen in het advies van de stadsdeelbesturen aan het college van B en WEind dit jaar besluit dit college over de markten in de meeste stadsdelen. Uitsluitsel voor Noord volgt in het voorjaar van 2020.
 

Korte termijn 

Osommige markten gaat de gemeente wel al eerder verbeteringen doorvoeren: op het Bos en Lommerplein, in de Van der Pekstraat en op het BuikslotermeerpleinDe Pekmarkt wordt opnieuw ingedeeld, zodat deze voller en compacter wordt en er meer variatie in het aanbod is. De gemeente meldt niet welke verbeteringen ze voor de andere markten in petto heeft. Uit de reacties op amsterdam.nl blijkt dat de bewoners daar zelf wel ideeën over hebben. ,,Voor het Buikslotermeerplein adviseer ik een markthal in te richten. Het hele winkelcentrum kan wel een nieuwe impuls gebruiken.” Wat betreft de Pekmarkt vinden bewoners dat de gemeente niet ver genoeg gaat: ,,De markt moet terug naar het Mosveld.” Waarom? ,,Dat is voor de winkels veel gezelliger en je krijgt meer mensen.” 
 

Back To Top
Zoeken