skip to Main Content

Maquette uit 1965 eindelijk in Bijlmer

Maquette Uit 1965 Eindelijk In Bijlmer

De eerste maquette van de Bijlmer, gemaakt door Siegfried Nassuth in 1965, is voor het eerst te zien in de Bijlmer. De maquette maakt onderdeel uit van een expositie in het Bijlmer Museum.

 

ZUIDOOST – Het Bijlmer Museum kijkt naar alle plannen die ooit voor de wijk zijn gemaakt. De eerste ontwerpen voor deze vernieuwende woonwijk dateren uit begin jaren 60 en werden vanaf de tekentafel zichtbaar gemaakt in maquettes. Siegfried Nassuth maakte zijn maquette voor Stadsontwikkeling. Het Bijlmer Museum laat behalve maquettes ook tekeningen, affiches, foto’s, video’s, dvd’s, boekjes en bladen zien. In de expositie komt de bezoeker ook plannen tegen die uiteindelijk niet zijn gerealiseerd. Zoals de maquette van Adriaan Geuze of die van Rem Koolhaas. Bijzonder is een schilderij van David Veldhoen. Hij ontwierp een drive-in-theater in garage Gliphoeve. Tekenaar Joep van Lieshout laat zijn idee uit 2001 zien voor Kleiburg. Hij zet bijvoorbeeld een kerk en een camping op het dak van Kleiburg en in de garage een elektrische kartbaan.

Rondleidingen

Ook voor Geldershoofd zijn spannende ontwerpen te zien van Ana en het museum wist ook de maquette van het Anton de Komplein te bemachtigen, een ontwerp van Karres en Brands.

De tentoonstelling in het Bijlmer Museum is te zien tot 15 januari. Het museum is gevestigd aan Grubbehoeve 38. Openingstijden: donderdag tot en met zondag tussen 13.00 en 17.00 uur. Rondleidingen in het museum en de Bijlmer zelf zijn mogelijk.

 

Back To Top
×Close search
Zoeken