skip to Main Content

Mantelzorg Steunpunten Amsterdam Zuid bij PuurZuid

Mantelzorg kan heel zwaar zijn. Mantelzorgers die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, mogen aankloppen bij de Mantelzorg Steunpunten van PuurZuid.

ZUID – Mantelzorgers in Amsterdam die zoeken naar informatie of ondersteuning kunnen terecht bij de nieuwe Mantelzorg Steunpunten Amsterdam bij de Maatschappelijke Dienstverlening. In Zuid is dit Stichting PuurZuid. Bij de steunpunten geven mantelzorgconsulenten informatie, advies en ondersteuning. Ook kunnen mantelzorgers via de nieuwe website mantelzorgamsterdam.nl beter hun weg naar het aanbod in ondersteuning vinden. Ondersteuning is belangrijk voor het voorkomen van – en helpen bij – overbelasting. Mantelzorg kan psychisch en lichamelijk heel belastend zijn voor de mantelzorger. Mantelzorgconsulenten van PuurZuid kunnen informatie en advies geven over regelingen en voorzieningen; hulp bij praktische vragen; het geven van advies bij financiële problemen en het bieden van ondersteuning bij emotionele problemen en het versterken van het sociaal netwerk. Ook kunnen mantelzorgconsulenten zo nodig tijdelijk regelzaken overnemen. PuurZuid heeft in Zuid vier locaties: in De Pijp, Buitenveldert, Rivierenbuurt en Oud-Zuid. Het is een organisatie voor maatschappelijke dienstverlening. ,,We denken mee in alle buurten en wijken van Amsterdam-Zuid graag mee en bieden at je wenst en nodig hebt”, zo staat op de website. PuurZuid valt samen met de stichting Doras in Noord onder De Sociale Maatschap.

Andere problemen

Behalve voor mantelzorgers werkt PuurZuid ook voor anderen met problemen. Zo biedt de organisatie ook hulp bij maatschappelijke, persoonlijke of relatieproblemen. Ook is er schuldhulpverlening en een tak met sociaal raadslieden bij juridische problemen.

Meer informatie en contact loopt via www.puurzuid.nl, of bel (020) 2359 120

Back To Top
Zoeken