skip to Main Content

Magda Römgens (84) is Mrs. Senior Pride

De Kersverse Mrs. Magda Römgens En Mr. Lammert Veenhuizen.

Magda Römgens is benoemd tot Mrs. Senior Pride. De 84-jarige Leidse vrouw kreeg de onderscheiding tijdens de Nationale Roze Ouderendag in Utrecht. Haar inzet is nog steeds hard nodig…

LEIDEN – Mr. en Mrs. Senior Pride zijn gehuldigd. Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst van de Nationale Roze Ouderendag in TivoliVredenburg in Utrecht. De Nationale Roze Ouderendag werd voor de zevende keer gehouden om aandacht te vragen voor LHBTI-ouderen in Nederland. De verkiezing is een initiatief van stichting Roze 50+. Dat betreft een samenwerking van de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen en belangenvereniging voor LHBTI+-ers COC Nederland. De stichting zet zich in om de leefsituatie en het welzijn van ouderen die tot de LHBTI-gemeenschap behoren te verbeteren, mede door kennis, ervaring en belangenbehartiging. De 73-jarige Lammert Veenhuizen werd verkozen tot Mr. Pride. Hij is afkomstig uit het Zeeuwse Westdorpe. Veenhuizen zet zich al jaren in voor de acceptatie van LHBTI-ouderen in Zeeland.

Een taboe

De 84-jarige Leidse Magda Römgens is Mrs. Pride. Zij is de oudste Roze 50+-ambassadeur. Römgens geeft regelmatig gastcolleges voor studenten. Ook is ze actief tijdens de Tour d’Amour. Dit is een fietstocht om geld in te zamelen om mensen met hiv een toekomst te bieden. Römgens vertelde het Leidsch Dagblad dat homoseksualiteit onder ouderen nog steeds een taboe is: ,,Een bewoner in een verzorgingstehuis moest terug de kast in. Hij werd niet uitgenodigd aan de bingotafel, omdat andere bewoners zijn homoseksualiteit niet accepteerden. De foto’s van zijn overleden partner haalde hij weg uit zijn kamer, zodat er minder gepraat werd.”

(Foto: Stichting Roze50+ / Anja Robertus)

Lees ook…

Stad in Steentjes: inschrijving geopend!

Back To Top
Zoeken