skip to Main Content

Maar de wereld draait door…

Maar De Wereld Draait Door…

Monique Burger, bekend van De Wereld Draait Door, gaat stoppen haar De Nieuwe Boekhandel. De winkel aan de Bos en Lommerweg krijgt nieuwe eigenaren.

WEST – De Nieuwe Boekhandel in Bos en Lommer blijft geopend, maar eigenaar Monique Burger, die landelijke bekendheid kreeg als lid van het boekenpanel van De Wereld Draait door, stopt ermee. Ze heeft de zaak overgedaan aan Mark Vermeer en Petra Hoogenboom, die al een boekhandel hebben op IJburg. Monique Burger vindt het tijd voor nieuwe dromen. ,,Ik heb zin in een nieuwe uitdaging en ben klaar voor de volgende stap. Wat dat zal zijn, weet ik nog niet.” Op haar facebookpagina schrijft ze: ,,Ik ben dol op mijn klanten, ik houd van Bos en Lommer en geniet van elke dag. Ik ben dankbaar dat onze klanten zo loyaal zijn aan de winkel en dat ze voor ons het werk zo leuk en interessant maken. Maar ik heb na al die jaren gewoon zin om iets anders te gaan doen!” Na zelf jarenlang in een boekhandel te hebben gewerkt, opende Burger in 2010 De Nieuwe Boekhandel aan de Bos en Lommerweg. Ze wist er een bloeiend bedrijf van te maken. ,,De Nieuwe Boekhandel blijft zoals die nu is”, zo schrijft Burger. ,,Met misschien wat kleine aanpassingen en verbeteringen, en voor jullie, lieve klanten, schrijvers en uitgevers, zal de winkel dezelfde inspirerende, bruisende plek blijven die jullie zo vertrouwd is.”

Uitzwaaien
Het driekoppige personeel zal ook aanblijven. De daadwerkelijke overdracht van de winkel aan de nieuwe eigenaren zal in september plaatsvinden. Tot dan is Burger nog steeds te vinden in de boekwinkel. Op 8 september bestaat De Nieuwe Boekhandel negen jaar, dan is er een feest om de nieuwe eigenaren te verwelkomen en Monique Burger uit te zwaaien.

Back To Top
×Close search
Zoeken