skip to Main Content

Luxe met zorg voor de planeet scoort

Tekst: Patricia Jacob
Beeld: GEEN

QO aan de Amstelvlietstraat is pas sinds april open en blinkt nu al uit. Onlangs kreeg het hotel maar liefst drie nominaties bij de ‘Oscars voor de horeca’.

Op 17 september werden de nominaties van de Entree Awards 2018 bekendgemaakt tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. De prijzen, die onder vakgenoten bekendstaan als de ‘Oscars voor de horeca’, zijn in het leven geroepen door horecavakblad Entree Magazine. Ze worden jaarlijks uitgereikt aan de ‘meest bijzondere, kwalitatieve en mooie restaurants, hotels, cocktail- en koffiebars en nachtclubs die afgelopen jaar openden of restyleden in Nederland’. Op 26 november maakt een vakjury van vooraanstaande hospitality professionals in Theater Amsterdam bekend wie met een award naar huis gaat.

Tussen de 55 kanshebbers neemt QO een speciale plek in. Juniper & Kin, de cocktailbar van he hotel, is genomineerd voor ‘best cocktailbar’. Daarnaast zijn er nominaties voor ‘best hotel design’ en ‘best hotel concept’. In de toelichting staat dat het bij dit hotel draait om ‘luxe (zonder dikdoenerij of overdaad) met zorg voor de planeet’. Duurzaamheid speelt er dus een grote rol. ‘Zo zijn de cirkels afval, water en energie zoveel mogelijk gesloten’. Op het dak worden vissen gekweekt en kruiden en groenten verbouwd. Ook is er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gerecycled materiaal. Elke verdieping heeft een eigen kleurenpalet, waardoor rooftopbar Juniper & Kin ‘de sfeer heeft van een sterrennacht dankzij diepe, donkere kleuren’.

 

Back To Top
Zoeken