skip to Main Content

Luxe bouwprojecten lopen vast 

In Zuid wordt er gebouwd dat het een lieve lust is. Toch gaan er ook bouwbedrijven failliet. Zo staat in de Ruysdaelstraat een bouwkraan al maanden werkloos te staan. 

ZUID – Dagblad Cobouw meldt dat een enorme hijskraan in de binnentuin aan de Ruysdaelstraat al sinds april stilstaat. Volgens Cobouw markeert dit ‘een nieuwe woningbouwcrisis waarin niemand meer voor een prikkie wil bouwen.’ Aan de Ruysdaelstraat worden twaalf miljoenenpanden gebouwd. Het gebouw staat in de steigers, maar er is al lange tijd geen bouwvakker te zien. Het blijkt te gaan om Bouwgroep Moonen, die in april failliet ging, en die de Twaalf van Ruysdaels zou realiseren. Het betreft appartementen en penthouses van ruim tweehonderd vierkante meter groot. Tegen de huidige vierkante meterprijzen zijn die dus meer dan een miljoen waard. Een zeperd dus voor de projectontwikkelaar die door Moonen ook Depôt Zuid laat bouwen in het museumkwartier: prijzen vanaf €2.500.000. Volgens Cobouw heeft Moonen in 2015 en 2016 grote projecten aangenomen tegen achteraf veel te lage prijzen. In 2017 leed het Brabantse bedrijf €10 miljoen verlies.  

Afwerkingsniveau
Inmiddels staan 444 schuldeisers in de rij om een schade te claimen van €20 miljoen. Daarmee zijn de luxewoningen aan de Ruysdaelstraat en in het Museumkwartier natuurlijk nog niet af. Inmiddels zijn er bouwbedrijven gevonden die het luxe afwerkingsniveau aan kunnen. Naar alle waarschijnlijkheid gaan die de woningen begin dit jaar afmaken. 

Back To Top
Zoeken