skip to Main Content

Luisterstoelen in de VU 

Luisterstoelen In De VU 

De Vlaamse schrijfster Annelies Verbeke pleit voor meertaligheid aan de universiteit. Het Engels wordt te dominant, zo vindt Verbeke. 

ZUID – Rector Vinod Subramaniam van de Vrije Universiteit heeft zes ‘luisterstoelen’ op de campus van de universiteit onthuld. De stoelen zijn de uitkomst van project ‘De wereld in het kort’ dat de Vlaamse schrijfster Annelies Verbeke met studenten heeft opgezet. Zowel studenten als medewerkers van de VU mochten een kort verhaal insturen. Dat moest van origine in een andere taal zijn gepubliceerd dan het Engels. Verbeke denkt namelijk dat het Engels andere talen wegdrukt.  Verbeke was het afgelopen jaar Vrije Schrijver aan de universiteit en hield ter afsluiting van deze periode de jaarlijkse Abraham Kuyperlezing, waarin ze pleitte voor een meertaligheid in de cultuur en op de universiteit. Een paar van de verhalen zijn nu te beluisteren als podcast in die luisterstoelen. De stoelen staan verspreid over de VUcampus en hebben een telefoonhoorn. Na het draaien van een nummer is een verhaal te horen. De verhalen zijn te beluisteren in het Engels en het Nederlands.  

Expanded Field
De verhalen zijn ook gepubliceerd in het tijdschrift met de Engelse titel (!) Expanded Field, het literaire tijdschrift van studenten van de VU. De tijdschriften liggen naast de luisterstoelen. Belangstellenden kunnen de luisterstoelen onder andere vinden in het Hoofdgebouw, in de Hal Hoofdgebouw naast de VU Boekhandel, bij het restaurant van de Medische faculteit, bij W&N bij Tims corner, en op de tweede verdieping van Initium pakkettenbedrijf .

Back To Top
×Close search
Zoeken