skip to Main Content

Loting voor zelfbouw Oostenburg van start

Loting Voor Zelfbouw Oostenburg Van Start

Er komen kavels vrij op Oostenburg. Op 15 februari start de inschrijving voor particuliere bouwgroepen die een goed idee hebben.

CENTRUM – Op het INIT-terrein, bij de gebouwen van De Persgroep, komen vijf zelfbouwkavels vrij. Op dit terrein op Oostenburg kunnen projecten worden gebouwd voor drie tot zestien woningen. De selectie- en verkoopprocedure gaat via loting. Er is dus geen bieding. Verder toetst de gemeente ook de kwaliteit van de plannen. De vrijheid is echter groot. Bouwers mogen bouwen naar eigen ontwerp, tuinen en dakterrassen en woon/werkruimtes zijn ook mogelijk. Alleen bouwgroepen die werken volgens een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) kunnen zich inschrijven. De kavels worden niet uitgegeven via erfpacht, het betreft eigen grond. Oostenburg is een van de drie historische eilanden in het Centrum. Amsterdammers kennen de plek dankzij Roest en Rosa en Rita. De komende jaren moet het een stoere stadswijk met ongeveer 1500 woningen, horeca en bedrijven. Het aanbod bestaat behalve uit zelfbouw, ook uit koop- en huurwoningen in de vrije sector, middenhuur en sociale huur. De historische kern blijft bewaard. De Van Gendthallen, de Werkspoorhal met de oude kademuren en de iconische blauwe kraanbokken blijven staan.

Machinefabriek

Heel vroeger waren op Oostenburg gebouwen gevestigd van de Verenigde Oost-Indische Compagnie. Op het terrein werd later machinefabriek Stork gevestigd, waarna er treinmaterieel en werktuigen werden gemaakt. De Van Gendthallen dragen de naam van de ontwerper: architect A.L. van Gendt. De hallen staan er sinds het begin van de twintigste eeuw. Voor wie wil wonen op een locatie met een historie: de inschrijving voor de eerste twee kavels begin op 15 februari en stopt op 24 maart om 11 uur ‘s avonds. De voorlopige planning is dat de kavels vanaf medio 2020 worden geleverd.

Back To Top
×Close search
Zoeken