skip to Main Content

Longfonds Vleuten zoekt collectant!

Longfonds Vleuten Zoekt Collectant!

Het Longfonds Vleuten wil collecteren! Maar de afdeling in Vleuten zoekt nog vrijwilligers. Mensen kunnen van deur tot deur of vanuit de luie stoel…

UTRECHT – Van 17 tot en met 22 mei zamelen collectanten van het Longfonds geld in! De afdeling Vleuten zoekt mensen die willen helpen. Dat kan, zoals vanouds, door met de collectebus langs de deuren te gaan. Ook is er een mogelijkheid om onlinecollectant te worden. In dat geval krijg je voor aanvang van de collecteweek een link naar je eigen pagina toegestuurd via SMS. Dan kun je via berichtjes op social media, Whatsapp of e-mail mensen verzoeken om geld te doneren. Aanmelden als collectant kan via longfonds.nl/collecte. Het geld dat ingezameld wordt, wordt gebruikt om onderzoek te doen naar aandoeningen aan de luchtwegen. Volgens het longfonds hebben 1,2 miljoen mensen last van dit soort aandoeningen. Dit jaar is er weer gekozen voor een specifiek doel. De collecte staat in het teken van onderzoek naar astma bij kinderen.

Kwestbaar

Zeshonderdduizend Nederlanders hebben astma, onder wie 120.000 kinderen. Daniëlla Klazinga, organisator van de collecte in Vleuten en zelf collectant: ,,In deze coronatijd is weer duidelijk geworden hoe kwetsbaar mensen met een longziekte zijn. Ik vind het belangrijk dat het Longfonds door kan gaan met onderzoek naar preventie en behandeling van longziekten.”

(Foto: Longfonds)

Lees ook:

Jeugdorkest Leidsche Rijn zoekt jonge musici

Back To Top
×Close search
Zoeken