skip to Main Content

Lolaland komt tot leven

Lolaland Komt Tot Leven

De programmaraad van Lolaland wil de broedplaats nóg bruisender maken dan ze nu al is en roept IJburgers op met ideeën te komen.

OOST – Waar ooit Strandpaviljoen Blijburg gevestigd was, zit nu tijdelijk Lolaland. Dit moet vooral een plek voor de bewoners van IJburg worden. Om te zorgen dat het aanbod goed aansluit op de vraag is medio februari een programmaraad ingesteld. Deze commissie van IJburgers en ‘Lolalanders’ wil zorgen dat ‘tout creatief-, cultureel- en maatschappelijk betrokken IJburg’ in Lolaland terecht kan met ideeën. IJburgers met een plan voor een expositie, workshop, optreden of een ander evenement dat volgens hen thuishoort in deze broedplaats, kunnen contact opnemen met bart@lolaland en of suzan@lolaland.

Lolajam

Ondertussen komt Lolaland al flink op stoom. Zo zit er een bezoekerscentrum van de Gemeente Amsterdam voor Centrum- en Strandeiland en ging op 15 februari TEX open, een textielwerkplaats waar creatieve workshops worden gegeven. Inmiddels heeft Lolaland ook een schilders-club en experimenteren in Haas & Popi muzikanten erop los tijdens de Lolajam die regelmatig voor zondag op de agenda staat. Steeds meer mensen weten het restaurant te vinden voor een lunch of diner met ingrediënten uit het seizoen. Ook rond borreltijd gaat het lekker. Best logisch met al die originele happen, zoals gepofte kastanjes, fish & chips (gefrituurde spiering, Hollandse garnalen, friet) en gehaktbrood met oerwortel.

Back To Top
×Close search
Zoeken