skip to Main Content

LOLA zoekt huurders voor nieuw pand

Zin in een nieuwe werkplek in het nieuwe jaar? LOLA – de afkorting voor Leegstandsoplossers Amsterdam – heeft een nieuw pand in Geuzenveld.

NIEUW-WEST – Bewoners van Nieuw-West kennen LOLA waarschijnlijk van LOLA Luid, de broedplaatsen annex restaurants en ondernemerscollectieven in leegstaande kantoren of schoolgebouwen. Het laatste project van LOLA is een gebouw aan de Derkinderenstraat in het voormalige Comenius Lyceum. Ze delen het gebouw met HVO Querido met 137 ongedocumenteerden. Samen met hen ontplooien ze allerlei activiteiten. Daarnaast heeft LOLA een project op het voormalige Blijburg en was het eerder aanwezig op andere plekken in Nieuw-West. De laatste aanwinst van LOLA is een nieuw pand in Geuzenveld, vlakbij Plein ‘40-’45, waarvoor de stichting huurders zoekt. ,,Daarvoor zoeken we een maker, collectief, stichting, kunstenaar, cateraar, horeca, architect, dichter, illustrator/ glazenblazer/ ontwerper of iedereen die hier niet op lijkt maar wel een atelier of werkruimte kan gebruiken”, zo schrijft LOLA op Facebook.

Eigen vakmanschap
De prijzen variëren van honderd tot vierhonderd euro, afhankelijk van de grootte van de ruimte. Voorwaarde is dat de ondernemers de ruimte op een leuke en actieve manier gebruiken wordt en dat ze iets teruggeven door zich in te zetten voor de buurt. Ook zoekt LOLA een partij in de buurt die catering en/of horeca doet. Het liefste heeft LOLA dan ook mensen die in de buurt al iets doen of uit de buurt komen. Die bijdrage aan de buurt kan voortkomen uit het eigen vakmanschap, maar kan ook iets anders zijn. Geïnteresseerden kunnen mailen naar: hallo@lolaluid.nl.

 

Back To Top
Zoeken