skip to Main Content

LOLA landt in Amstel III  

Na de metamorfose van Blijburg tot broedplaats Lolaland, komt LOLA naar Zuidoost om twee lege kantoorpanden aan te pakken. 

LOLA staat voor Leegstand Oplossers Amsterdam. De stichting komt begin 2019 naar Zuidoost om tijdelijk twee lege panden in te vullen. Het ene pand zit op de Hettenheuvelweg, het andere op de Hogehilweg. Allebei liggen ze in Amstel III, een stadswijk in wording. Bij het project werkt de organisatie samen met de kwartiermakers van HOBU (Holendrecht-Bullewijk) en Hondsrugpark en met het Cultuurplatform Zuidoost, een netwerk van onder meer CBK ZO, het Bijlmerparktheater en Heesterveld Creative Community. De panden moeten ontmoetingen, creativiteit en groei mogelijk maken. Het is de bedoeling dat met de panden een brug wordt geslagen tussen Amstel III en de Bijlmer. In de gebouwen komt betaalbare werk- en presentatieruimte voor creatieven, startende ondernemers en maatschappelijke initiatieven. Ondernemers uit Zuidoost hebben een streepje voor. Wie interesse heeft, kan mailen naar tessa@leegstandoplossers.nl.

Creatieve broedplaats
LOLA opende onlangs Lolaland in het voormalige Blijburg. Ook is de stichting bekend van Lola Lik en Lola Luid. De eerste creatieve broedplaats zat in het voormalige hoofdgebouw van de Bijmerbajes, de tweede zat eerst in een oud schoolgebouw aan de Schipluidenlaan en zit nu in een pand in de Derkinderenstraat in Nieuw-West.

Back To Top
Zoeken