skip to Main Content

Lokaal bier aan de Zuidas

Overal in Amsterdam wordt bier gebrouwen, zelfs op de Zuidas. De eigenaren van Zuidasbier zoeken nog plek voor hun hopplantjes.

ZUID – Bij de Zuidas denkt iedereen aan grijze kostuums en kantoren, maar niet aan bier. Toch heeft het kantorengebied sinds enige tijd zijn eigen bier: zuidasbier. Brouwers Jesse Gosse en Remco Kappelhof plukken zelfs hun hop bij het voormalige ING-kantoor (‘de Schoen’) aan de Zuidas en bij het groene Circl-kantoor. Eerst kwam er 2017 een pale ale, daarna een IPA en daarna een witbier. De bieren zijn te koop bij veel horecagelegenheden aan de Zuidas en los te koop bij de Wineboutique op het Zuidplein. De twee brouwers zijn nog op zoek naar plekken waar ze hop kunnen planten. Wie nog een tuin of stuk groen weet in de buurt, kan zich melden op de site: zuidasbier.nl.

Elektrisch busje
De brouwers hebben het brouwproces verduurzaamd. Zo wordt het spoelwater voor de ketels zo veel mogelijk hergebruikt en de bierbostel die overblijft van het proces wordt gevoerd aan runderen in de Bovenkerkse polder in Amstelveen. Verder worden de flessen en fusten rondgebracht met een elektrische bus.

Back To Top
Zoeken