skip to Main Content

Locatie Skaeve Huse bekend

De Gemeente Stuitte Op Verzet Van Inwoners.

Het was puzzel om geschikte woonlocaties te vinden voor Haarlemmers die veel mensen liever niet als buren willen hebben. Toch is het voor de zes Skaeve Huse nu gelukt!

HAARLEM – De gemeente Haarlem wil twee woonzorgvoorzieningen realiseren. Zes Skaeve Huse komen aan de Vergierdeweg 452/454. Deze woningen zijn bedoeld voor mensen die zich niet kunnen aanpassen en voor overlast zorgen in hun buurt. Omwonenden van de Vergierdeweg zijn hierover schriftelijk geïnformeerd. Voor Domus Plus, een woonvorm voor 24 mensen met verslavings-, psychosociale- of psychiatrische problematiek, heeft de gemeente nu nog een drietal locaties op het oog: Parkwijk-Zuiderpolder, Nieuweweg 2 of nabij de Robertus Nurksweg. Voor die laatste locatie wil de gemeenteraad eerst een advies van de provincie. De locatie aan de Nieuweweg 2 lijkt het meest kansrijk. Het is een rustige en prettige woonomgeving voor de 24 cliënten.

Zevenduizend handtekeningen

De uiteindelijke beslissing over de Domus Pluslocatie valt op 24 juni. Dan is de zoektocht, die al sinds juli 2019 bezig is, eindelijk afgerond. Met een plek buiten de woonwijken, zullen de bewoners in Domus Plus en Skeave Huse de juiste zorg krijgen en onder toezicht staan. Bij beide woonvormen zal sprake zijn van permanente beveiliging om te voorkomen dat er overlast ontstaat voor de omgeving. In 2019 vroeg de gemeente aan Haarlemmers om suggesties voor geschikte locatie. Toch heeft een aantal omwonenden het gevoel dat er niet voldoende naar hen is geluisterd.

(Foto: Citynieuws / Jardo Louw)

Lees ook:

Huiskamer van Oost eindelijk naar nieuwe plek?

Back To Top
Zoeken