skip to Main Content

Lichtconcert en Parklicht in Oosterpark

Voor het tweede jaar op rij wordt Parklicht gehouden. Van woensdag 14 tot en met zondag 18 november wordt het Oosterpark elke avond een sprookje van lichtkunstwerken.

 

OOST – Parklicht toont veertien eigentijdse lichtinstallaties, -projecties en -objecten van in Nederland wonende en/of werkende kunstenaars. Driekwart van de kunstwerken wordt speciaal voor de gelegenheid gemaakt. Daarbij wordt zowel gebruik gemaakt van digitale technieken en eigentijds LED- en laserlicht als van meer ouderwetse materialen als gloeilampen, neon en videoprojectoren. Er zijn grotere en kleinere lichtkunstwerken opgesteld langs paden, in het groen, het water en in en op gebouwen. Parklicht staat garant voor een boeiende avondwandeling van het ene kunstwerk naar het andere: ga met een plattegrond in de hand op ontdekkingstocht, elke avond tussen 18.00 en 23.00 uur. De plattegrond is tijdens Parklicht gratis verkrijgbaar op verschillende locaties in en rond het park.


Lichtconcert

Tijdens Parklicht wordt zaterdag 17 november een uniek lichtconcert gegeven in Hotel Arena aan de ’s Gravesandestraat 55. Het betreft de première van Krysalis, een audiovisuele coproductie van lichtkunstenaar Heleen Blanken en formatie Slagmann van geluidkunstenaar/DJ Guy ‘Makam’ Blanken en enkele percussionisten van Slagwerk Den Haag. Krysalis duurt ongeveer 60 minuten en wordt op zaterdag 17 november twee keer opgevoerd: om 20.00 en om 22.00 uur (de deuren gaan open om resp. 19.30 en 21.30 uur.) Kaarten kosten €16,-.

Back To Top
Zoeken