skip to Main Content

Leren programmeren op het Marineterrein

Koningin Máxima opende onlangs op het Marineterrein de eerste Nederlandse programmeerschool: Codam Coding. een opleiding waar vanuit de markt veel vraag naar is.

CENTRUM – Codam Coding is een van nieuwste programmeeropleidingen ter wereld. Coding stoomt studenten in drie à vier jaar klaar tot professionals voor de banen van morgen. Codam, ondergebracht in een hypermoderne gebouw op het Marineterrein, heeft de ambitie de enorme vraag naar software engineers in te vullen. Die vraag is zo groot dat ook studenten boven de dertig jaar welkom zijn. En dat de nood hoog is, mag duidelijk zijn. Er zijn maar liefst 68.000 vacatures bij Nederlandse bedrijven en instellingen. De opleiding is 24 uur per dag open. De programmeerschool heeft een auditorium en twee studiezalen met elk 120 iMacs en een directe verbinding met zusterscholen elders in de wereld. Corinne Vigreux, ondernemer en één van de oprichters van TomTom, zette Codam op om iedereen vanaf achttien jaar een kans te bieden op een succesvolle carrière in de wereld van tech.

Jongeren-hoek
Bij Codam kan iedereen terecht: je hebt geen vooropleiding of diploma nodig en is volledig collegegeldvrij. Vigreux: ,,Het is hard nodig om het vak programmeren uit de jongeren-hoek te halen. Ook dertigers, veertigers en vijftigers moeten de toekomst schrijven voor onze samenleving. Met drive, ervaring en creativiteit.” Codam is onderdeel van het 42-netwerk, met twaalf scholen op meerdere continenten. Na de start in 2013 heeft dit netwerk maar liefst vijfduizend studenten opgeleid tot programmeurs die al tijdens hun studie gemiddeld minimaal drie banen krijgen aangeboden.

Baanbrekend
Alle scholen in dit netwerk, Codam dus ook, werken met hetzelfde baanbrekend onderwijsmodel waarbij studenten samen leren programmeren – zonder tussenkomst van docenten. Iedereen kan online een test doen waarna de eerste groep kandidaten wordt geselecteerd. Kijk op codam.nl

Back To Top
Zoeken