skip to Main Content

Lekker doorrijden op de Amstelveenseweg

De hele Amstelveenseweg is straks voorrangsweg. Lekker makkelijk voor iedereen die het Haarlemmermeercircuit altijd een lastig kruising vond.

ZUID – Wie over de Amstelveenseweg van het Olympisch Station naar de Zeilstraat wil, of vice versa, komt nog maar weinig obstakels tegen. Alleen ter hoogte van het Haarlemmermeerstation zijn er nog kleine omleidingen voor fietsers en voetgangers. De grootscheepse verbouwing van de straat, vanaf het Stadionplein tot de Zeilstraat, is bijna klaar. De weg wordt een voorrangsweg, dit om de doorstroming in de straat te verbeteren. Verkeer van de straten die op de Amstelveenseweg uitkomen, heeft dus geen voorrang meer. Dat is vooral bij het Haarlemmermeercircuit een groot voordeel. Daar moest het verkeer op het circuit altijd goed letten op verkeer van rechts.

Kenmerkende middenberm
Een andere grote verandering is dat het Haarlemmermeerstation geen busstation meer is, maar een gewone bus- en tramhalte. Dit is mogelijk omdat Connexxion heeft besloten het aantal diensten via het Haarlemmermeerstation te halveren, waardoor hier minder plek nodig is. Wat overigens blijft, is de voor de straat kenmerkende middenberm met de platanen aan het begin bij het Stadionplein. Geschat wordt dat het werk nog duurt tot het einde van het jaar.

 

Back To Top
Zoeken