skip to Main Content

Lekker bakkie doen bij RedBone

Lekker Bakkie Doen Bij RedBone

Het donkere hoekje aan het begin van de Jan Evertsenstraat knapt meer en meer op. De nieuwste parel is een koffiezaakje.

WEST – Het begin van de Jan Evertsenstraat wordt steeds levendiger. Nadat het klassieke Chinees-Indische specialiteitenrestaurant Golden Pauw uit de straat verdween, kwam Redbone in het pand. In het oude Chinese interieur, worden nu Indiase gerechten geserveerd. In het ‘bijgebouwtje’ van Golden Pauw zit tegenwoordig een koffietentje. Golden Pauw had er – tegenover snackbar Marja – een sushi-filiaal geopend, maar Redbone serveert er koffie van het Braziliaanse Coffenation. Nu Redbone het Chinese restaurant heeft overgenomen, zijn er ook terrassen in dit donkere stukje van de Jan Evertsenstraat. De straat wordt momenteel gerenoveerd. Ook worden de panden tegenover Albert Heijn van binnen aangepakt. Wat er straks met deze panden gaat gebeuren, is onbekend.

Populaire blijvers
Veel ondernemers, onder wie kapper Jurjen en een beddenzaak, zijn vertrokken uit de ‘plint’ van het Amsterdamse Schoolgebouw. Er zijn echter ook populaire ‘blijvers’ zoals Café Radijs en Libanees restaurant Maz Mez. In de koffiezaak maakt de barista hartjes in de espresso. Voor erbij zijn er chocoladetaart met frambozen en zelfgebakken madeleines. Een prima stop voor wie bijvoorbeeld heeft gegeten bij Maz Mez of bij Sham, om de hoek in de Witte de Withstraat. Of natuurlijk voor iedereen die zin heeft in een toetje na zijn Indiase maaltijd.

 

Back To Top
×Close search
Zoeken