skip to Main Content

Leidens Ontzet gaat (deels) door!

Op 2 Oktober Is Er Een Jongerenfeest Op Leidens Ontzet.

Leidens Ontzet is ook dit jaar weer iets anders dan normaal. Er staat onder andere een streep door de optocht en de muziekpodia, maar gelukkig gaat er ook veel wel door!

LEIDEN – Leidens Ontzet ziet er ook in 2021 weer iets anders uit. Geen optocht, vuurwerk, polsstokspringen en pontons op de Nieuwe Rijn. Maar niet getreurd, want er gaat nog veel wel door! Zo staat op 3 oktober Ronnie Flex op het podium. Daar komt bij dat het Leidens Ontzet dit jaar een dagje langer duurt, omdat 3 oktober op een zondag valt. Op 2, 3 en 4 oktober kunnen feestvierders toch nog hun hart ophalen in de stad. Bij een aantal evenementen moeten bezoekers een coronatoegangsbewijs laten zien. Op 2 en 4 oktober mogen de cafés open en buiten bier tappen. Ook mag er worden opgetreden, mits het niet versterkt is. Er is een jongerenfeest op 2 oktober voor zesduizend jongeren uit de regio van 15 tot en met 28 jaar. Dit evenement van Puur Events heeft plaats van 16.00 tot 02.00 uur in Park Matilo.

Haring en wittebrood

De organisatie geeft aan dat gekochte kaartjes voor dit jongerenfeest teruggestort kunnen worden als het onverhoopt niet door kan gaan in verband met coronamaatregelen. Vooralsnog gaan de kermis, het uitdelen van haring en wittebrood (inschrijving digitaal) en de hutspotmaaltijd, koraalzang, mini-koraal en de reveille door. De pleintaptoe gaat ook door, maar in aangepaste vorm en is verplaatst van 1 naar 3 oktober. ‘3 October Live in Concert’ gaat door in de Stadsgehoorzaal. Bezoekers hebben ook voor dit evenement een coronatoegangsbewijs nodig. Voor vragen kunnen mensen contact opnemen met de 3 October Vereeniging via Facebook, Instagram of per mail: secretariaat@3october.nl. Het volledige en actuele programma is te vinden op 3october.nl.

(Foto: Unsplash / Samantha Gades)

Lees ook…

Leidse markt terug op vertrouwde plek

Back To Top
Zoeken