skip to Main Content

Leestafel terug in Café Americain  

Het American Hotel wordt Hard Rock Hotel Amsterdam American. Veel Amsterdammers vreesden dat de rijke traditie verloren zou gaan. Café Americain, het café-restaurant in het hotel, gaat nu terug naar de basis. De aloude leestafel is terug. 

CENTRUM – De oudste café-leestafel van Amsterdam staat na anderhalf jaar weer op z’n plek. Hiermee is volgens het caférestaurant is een stuk cultureel erfgoed in ere hersteld. Café Americain is al sinds jaar en dag een ontmoetingsplek voor een divers publiek die een bonte mix vormen van wereldse allure, nationale trots en lokale gezelligheid. Claire van Campengeneral manager van Amsterdam American Hotel en Café Americain: ,,De leestafel is al sinds 1928 een vaste ontmoetingsplek voor zowel de buurt als artiesten en intellectuelen van wereldfaam. Een plek waar Amsterdamse verhalen zijn verteld en ontstaan. We verheugen ons op de voortzetting van deze traditie voor en door buurtbewoners, artistiek Amsterdam en muzikanten vanuit alle windstreken.”     

Moderne brasserie
Café Américain is sinds 1928 één van de beroemdste jugendstilgebouwen van de stad. Het beroemde Café Americain – in art deco-stijl – is tegenwoordig een moderne brasserie met Amsterdamse producten met ingrediënten van eigen bodem. Vanaf april 2020 transformeert Amsterdam American Hotel naar Hard Rock Hotel Amsterdam American en brengt dan als eerste hotel in Nederland de kenmerkende Hard Rock-sfeer van Hard Rock HotelsVeel Amsterdammers waren bang dat het hotel door de transformatie een imagoverandering zou ondergaan. Er was veel protest. Het terugplaatsen van de leestafel in Café Americain wijst er misschien op dat het hotel zijn eigen identiteit mag behouden. Zie voor meer info www.cafeamericain.nl    

Back To Top
Zoeken